De 7 chakraer (energikroppen)

I det næste er en kort beskrivelse af 7 chakraer systemet. De 3 nederste chakraer oplever jeg er opmærksomhed rettet mod kroppen (body), eller det som manifesterer sig i kroppen, det smukke. Vores sandhed, ånd (mind) og klarhed vil også kunne udledes, via indsigten gennem det 3. øje (IEE), og forbindelsen som skabes via krone chakraet (EE). Det gode (soul) kan komme til udtryk via hals chakraet (EH) gennem hjertet (AH) som kan forbinde energien til en helhed (DEUS) at være i sig selv, med sig selv.

Jeg oplever en numerisk sammenhæng mellem de 7 kognitive bevidsthedsniveauer og de 7 chakraer, og den dybde chakraernes betydning har for den enkelte, er afhængige af bevidsthedsniveauet. Illustreret til dels via den kognitive diamant, hvor kropsbevidstheden, kroppens reaktioner og kropsfornemmelserne bliver det fjerde element, i tanke, følelse og handlings indbyrdes orden. Ikke at forveksle med hengivelse til kroppen (reptilian complex), og dyrkelse af den uden sjæl- og åndsforbindelse / bevidsthed. Kroppen bliver således en før-personlig medfødt orienteringsrefleks < 500 ms, hurtigere end thalamus, cortex loopet[1] , subtil og nemt betvunget hvis ikke den får plads og trænes[2], den er en fornemmelse af det rigtige, en opmærksomhed på kroppens reaktion, og tilstand som vil virke som en verifikation af, en bekræftelse af dine valg og dermed om din retning er sand, smuk og god.

I takt med bevidsthedsudviklingen bliver bekræftelsen fra kroppen[1] suppleret eller overtaget af bevidstheds- forbindelsen via EE og IEE (Colossians 3:1-14). Kroppen oplever jeg er den flig af visdommen, værens energien (det som besjæles), et vidnesbyrd om skaberenergien, som vil alle fødes med, og i, og får direkte kontrol over. Sjælen kan og vil via kroppen genforenes med kilden, med ophavet, dette via livets spirituelle energi, og dit bidrag til kildens visdom, eller visdommen, det som er, bliver dit liv, og dit næste nu.

7. KRONE ‘Sahasrara’ Forbindelsen lyd: EE tone: B(243Hz) Udviklingspsykologisk: Livet igennem Element: tanke (bevidsthed) energetiskretning op: forståelse ned: væren

arketyper: vismanden/mesteren dæmon: tilknytning

Dette chakra er placeret over dit hoved, det tager sig af den øverste del af din hjerne og dets nervesystem, krone chakraet giver dig adgang til de højeste stader af opmærksomhed, og gør det muligt at skabe forbindelse til den universale bevidsthed, og tilbyder at vække dig til den højeste sandhed, at du er en uendelig livskraft, du er forbundet til alt, og alt er forbundet til dig, du er ubetinget kærlighed, dette vil give dig den største opnåelige indre fred, en tilstanden af fuldstændig oplyst. At dit nu og næste nu er differeret af dit sidste nu, og det altid har været sådan – men det er også en overbevisning, du kan også ændre det, du er det som er, og intentionen er kærlig. Dine nuer er dine, og er din skabelse. Du ér, og har altid været, og vil altid være.

Ubalance vil gøre dig snæversynet, og ikke forbundet til ånden og det åndelige og din krop, og jordiske problemer, du vil være låst inde i dit hoved. Mulige helbredsproblemer søvnløshed, nerveforstyrrelser, nervesmerte, Alzheimers, depression, hovedpine, og migræne.    

6. DET 3. ØJE ’Ajna’ Intuition lyd: IEE tone: A (216Hz) Udviklingspsykologisk: 12 år og frem Element: lys (klarhed) energetiskretning op: indsigt ned: illumination arketyper: seeren dæmon: illusion (2 Thessalonians 2:9-12)

Dette chakra er placeret mellem, og lige over dine øjenbryn, det varetager din hjerne, nervesystem, øjne, øre og næse. Det har evnen til at frisætte din visdom, og kan derfor lære dig at heale dig selv, og at ændre dit liv via din vilje. Det tredje øje kan give dig indsigt, intuition og perception fra raffinerede dimensioner, og forståelse for bevægelser af energi, det forbinder dig til visdom, indsigt og kan frisætte psykiske evner, som clairvoyance og clairaudience. At holde dette chakras energi åbn, kræver et fokus fra din side, og evnen til at acceptere en ny måde at se tingene på. Lærer du at fokuserer dit sind og din bevidsthed, kan du bedre se forbi distraktioner og illusionerne i denne verden. Derved får du en klarer forståelse for det sande, og kan leve og skabe i større overensstemmelse, med og i en orientering mod det højeste gode.

Ubalance i dette chakra, kan afføde en mangel på klarhed, forkastelse af alt der er spirituelt, en manglende evne til at se forbi dine problemer, og derfor ikke være i stand til at løse dem. Det vil også kunne medføre helbredsproblemer, som synsforstyrrelse, sløret syn, søvnløshed, problemer med bihulerne og kvalme.   

5. HALS ’Visuddha’ Udtryk lyd: EH tone: G (192Hz) Udviklingspsykologisk: 7-12 år Element: lyd (vibration) energetiskretning op: kreativitet ned: inspiration arketyper: kunstneren dæmon: løgn

Dette chakra er lokaliseret i halsen, det tager sig af skjoldbruskkirtel, nakke og kæbe. Chakraet vil hjælpe dig til at finde din egen sande og autentiske stemme, og hjælpe dig med at udtrykke den, og er derfor et vigtigt instrument i kommunikation og dit udtryk for din helhed, adfærd- og psykologiske karakteristika associeret med dette udtryk kan være, en god sans for timing, bevidsthed om dit toneleje og trykfordeling, din evne til at forklare ideer, så de kan skabes. En anden egenskab er at forbinde dig til det luftige, og den mere konkrete spirituelle intuitive verden.

Er der ubalance i dette chakra, kan du opleve at miste kontrol over din taleevne, at tale for meget eller upassende, eks. ikke være i stand til at lytte til andre, angst for at tale offentligt, ikke kunne holde på hemmeligheder eller dit ord, måske endda få dig til at lyve.          

4. HJERTE ’Anahata’ Medfølelse lyd:AH tone: F# (182.25Hz) Udviklingspsykologisk: 4-7 år Element: luft (balance) energetiskretning op: kærlighed ned: medfølelse arketyper: helbrederen dæmon: sorg

Dette chakra er placeret midt i dit bryst på højde med dit hjerte, det tager sig af dit hjerte, lunger og kredsløbssystem. Det holder dit hjerte åben og kærligt, det gør det nemmere for dig at give udtryk for dine følelser, og giver dig adgang til medfølelse. Hjertechakraet fungerer rensende for alle de andre chakraer, ved at rense dem for negative energipåvirkninger. Når dette chakra er åben, vil du føle dig dybt forbundet med alting omkring dig. Og det vil åbenbare sig for dig, at der er skønhed at finde i alting, tilgivelse og empati for sig selv, og andre er også en af egenskaberne, ved et åbent hjerte chakra.

Er det i ubalance vil du kunne opleve, at det er svært for dig at forholde dig til andre, samt opleve overdrevet jalousi, at være snæversynet, manglende evne til at føle empati, opleve bitterhed, hjerteproblemer, lunge infektion, bronkitis. 

3. SOLAR PLEXUS ’Manipura’ Sikkerhed lyd: OH tone: E (162Hz) Udviklingspsykologisk: 1.5 – 4 år Element: ild (tænding) energetiskretning op: energi ned: transformation

arketyper: helten dæmon: skam (Philippians 3:19)

Er placeret I din maveregion, ved sværdtappen, det tager sig af mave, lever og fordøjelsessystem virker, formålet for dette chakra, er at sørge for at vi lever i overensstemmelse med det vi tror på, det hjælper os med at finde retning i livet, giver os mulighed for at agerer korrekt for at nå vores mål, her ligger vores moralske codex, vores rigtig og forkert, det beskytter vores integritet, ved at sikre, at vi holder vores retning mod vores sandhed, og ikke lader andres mening og negative energi samt overbevisninger, ændre vores tilstand.

Hvis dette chakra er ude af balance, oplever du problemer med fordøjelsen, bugspytkirtel, mave og lever, samt svært ved at stå op for det du tror på, at du ikke siger nej på grund af frygt for at blive dømt, eller at du udtrykker dine meninger forsvarende og vredt.

2. HARA ’Svadhistana’ Åbenhed lyd: OO tone: D (144Hz) Udviklingspsykologisk: 0.5 – 2 år Element: vand (polaritet) energetiskretning op: bevægelse ned: forbindelse

arketyper: den elskende dæmon: skyld

Dette chakra er placeret på højde med navlen, og tager sig af blæren, nyre, kønsorganer og bughulens lavere del. Det tager sig også af vores følelser, sensualitet og kreativitet, det er vores center for følelser, fornemmelser, livsnydelse / livskraft via vores fysiske sanser, det giver os mulighed for at føle verden omkring os.

Er dette chakra ude af balance, kan det udvikle problemer i blære, kønsdele, lave del af abdomen. Du vil kæmpe med at finde nogen form for nydelse.   

1. ROD ’Muladhara’ Fornuftig – jordforbindelselyd: UH tone: C (128Hz) Udviklings- psykologisk: 2 trimester -> 1 år Element: jord (tyngde) energetiskretning op: materie ned: manifestation arketyper: moder jord / den livgivende dæmon: frygt

Dette chakra, tager sig af din fysiske krop rygrad, hofte, ben, fødder. Det giver os det vi behøver for at overleve, herunder fysisk energi. Er det åben føler vi os trygge og frygtløse.

Er det lukket føler vi os lave på energi, vi vil oplever problemer som manifesterer sig i fødder, ben, hofte, rygrad.

Mulige lave vibrationer mellem os der vedligeholder chakradæmonerne , nedad gående og desintegrerende energier.

Smerte 0.1 – 2 Hz

Frygt 0.2 – 2.2 Hz

Irritation 0.9 – 6.8 Hz

Støj / fnidder 0.6 – 2.2 Hz

Stolthed 0.8 Hz

Arrogance 1.9 Hz

Højere vibrationer som oplyser mørke og integrer eller opløser skygger, som åbner chakraerne for et energi flow. Energier orienteret opad, integrerende og udviklende. (Galatians 5:22-26)

Gavmildhed 95 Hz

Taknemmelighed 150 Hz

Medfølelse 150 Hz og derover

Kærlighed og empati for alt levende 150 Hz og derover

Ubetinget og kosmisk kærlighed fra 205 Hz og derover

Løft din vibration ved at placerer dig i, og vær medskaber af: Kærlighed, smil, velsignelse, tak, leg, maleri, sang, dans, meditation, yoga, tai chi, være i solen, motion, natur. Spis og drik så rent og naturlig som muligt.(vigtigst, find det som løfter dig, ved at være opmærksom – og have mod til at være dig)

Meditativpraksis, hjernebølger og tilstande.(15 min. guidede meditation i emnet)

Adgangen til det ubevidste og fælles ubevidste, til en højere bevidsthed, er via opmærksomhed, så subjektet bliver til objekt for opmærksomhed (på både krops, sjæls, hjerne niveau) – via konstant opmærksomhed – så vil vi være på et nyt bevidsthedsniveau hvori de tidligere bevidsthedsniveauer er inkluderet.                                                    Den opmærksomhed kan skabes via viden, som bliver til færdigheder, og adfærd på baggrund af et bevidst kompetenceniveau. Opmærksomheden på den bevidsthed som altid er(den levende Gud, det levende vand), kan ske, læres at kende – via eller underbygges af en meditativ praksis, som kan stabiliserer en tilstand forbi neocortex, og eller vejrtrækningsøvelser som dæmper, reptil- og limbiske del af hjernen, og hjælpes på vej via viden om chakraerne vores fysiologi, vores prisme- krystalfunktion i vores hjerne, som vi bevidst oplever igennem og skaber verden med.

Tilstand Hjernebølge frekvensAssocieret med
Delta0.5-4HzDyb søvn / Underbevidsthed -Delta er en mulig adgang til din ubevidste visdom, og porten til den universelle visdom og det kollektive ubevidste, en adgang til oplysninger, som ellers ikke er tilgængelige på det bevidste plan.  
Theta4-7.5HzMeditation og sovende / Fantasi – Theta hjernebølger er til stede under dyb meditation og let søvn, herunder REM drømmetilstand. Den er adgangen til din underbevidsthed, og opleves kun, mens du falder i søvn fra Alpha og opvågnen fra Delta. Det er muligt at opleve dyb åndelig forbindelse og enhed med universet via Theta. Det er her hvor du oplever levende visualiseringer, stor inspiration, dyb kreativitet og ekstraordinære indsigter. Du er bevidst om dine omgivelser men din krop er i dyb afslapning, i denne tilstand.
Alpha7.5-12HzDybdeafspænding / Afslappet bevidsthed – Alpha hjernebølger er til stede ved dyb afslapning og som regel når øjnene er lukkede, når du glider ind i en dagdrøm eller under meditation. Det er en optimal tid til at programmere sindet for succes og det øger også din fantasi, visualisering, hukommelse, indlæring og koncentration.

Alpha er adgangen i vågen tilstand til din underbevidsthed og din intuition, der bliver klarere og mere dybtgående jo tættere du kommer på 7,5 Hz, en retning mod Theta.  
Beta12-35HzDen vågne rationale bevidsthed / Fuld vågen bevidsthed – Beta hjernebølger er forbundet med den normale vågne bevidsthed og en øget tilstand af årvågenhed, logik og kritisk ræsonnement.
Beta kan beskrives som værende stemmen af den nagende lille indre kritiker, der bliver højere og højere jo mere opmærksomhed du giver den. I nogle tilfælde dit eget psykologiske misbrugsforhold.  
 Gamma40HzThe Insight Wave – Indledende forskning viser at Gamma bølger er forbundet med byger af indsigt og højt niveau af informationsbehandling. (link) Epsilon, hyper gamma, Lamda (link)

[1] Hvis individets orientering ’opdragelse’ har lukket Krone chakraet, kan kropsfornemmelserne have udgangspunkt i reaktive responser fra reptilhjernen – fra Rod og Hara uden forbindelsen til ånden, Krone chakraet.


[1] (Hovedet, tanken) den målbare neurologiske respons. (det manifesterede)

[2] I udgangspunktet får kropsfornemmelserne og kropsrespons ikke særlig stor fokus, eller træning i den vestlige verdens kulturer. Vi udvikler ikke tillid til vores kropsbevidsthed. Og behandler kroprespons med medicin, så der er ro for den. Vi indlægges på hospitaler og ’saltes’ fastholdes i livet, trods sjælens flugt. (i stedet for at stoppe den, selvskadende livsførelse / energi, bevidstgøre hvilken ’dødssynd’ der er ’valgt’ som bøddel) eksistentiel filosofisk tematik: dødsangst eller kompleksitet uoverskuelighed.

Alexis Saloutos (https://chakredy.com/)

Discerning between resonance and dissonance

Maintaining connection with the Divine

Should you trust your intuition?

ASSESSMENT Chakra

  • Contracted – depleted energy
  • Chaotic – energy all over the place
  • Open – comfortable, sense of ease
  • Expansive – optimal state, magnetic
Hjem » Blog » De 7 chakraer (energikroppen)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *